Željko Vuković – Portfolio

Takmičarsku karijeru započinje u KBK „Soko“, na Novom Beogradu, tu postiže svoje prve sportke rezultate: Postaje prvak tadašnje SR Jugoslavije u „C“ klasi, i višestruki šampion u „B“ klasi. Na jednom prvenstu u „B“ klasi, u Jagodini 1995. Godine, proglašen je za najboljeg takmičara turnira pobedivši tri odlična takmičara, koji kasnije postaju svi prvaci Srbije u „A“ klasi, odnosno reprezentativci Srbije.

 

Kada se u Hali sportova na Novom Beogradu gasi KBK „SOKO“, prelazi u KBK „Zemun“ iz Zemuna i tamo postaje dvostruki prvak države u „A“ klasi, vicešampion Balkana, i ulazi  sastav reprezentacije tatašnje SR Jugoslavije 1996. Godine. Takmičarsku karijeru završava jako rano zbog povrede, u svojoj 21. Godini. Imao je i nekoliko profesionalnih mečeva, od kojih je svakako najupečatljiviji ostao profesinalni meč, u 7 rundi, sa Majkom Zambidisom, svojevremeno jednim od najboljih kik boksera na svetu.

Trenersku karijeru započinje još kao aktivni takmičar, ali tek posle završene takmičarske karijere odlazi na Sportsku akademiju i tu 2000. godine završava za višeg sportskog trenera u boksu i kik boksu. Ozbiljnije se posvećuje trenerskom poslu 2004. godine, kada odlazi u KBK „Surčin“ iz Surčina, i tamo pravi zapažene rezultate u svim uzrasnim kategorijama, od koji je svakako najznačajnija osvojena zlatna medalja na seniorskom svetskom prvenstu.

 

Upravo ovaj odlični rezultat ga preporučuje za reprezentaciju Srbije u kik boksu i u stručnom štabu reprezentacije ostaje 4 godine.2009. godine odlazi na doškolovavanje na FSFV, popularno DIF, i tu završava još jednu godinu studija…Kasnije prelazi  u KBS Srbije kao sportski radnik, a od 2015. Postaje predsednik takmičarske komisije u savezu…Od 2006. Godine otvara Kik Boks Klub „Novi Beograd“ koji vrlo brzo postaje dominantan na područiju opštine Novi Beograd, a zadnjih nekoliko godina i u Beogradu, odnosno Srbiji…